Band nieuws


Big Noise From Winnetka op het repertoire

cimg4cea46db790c5d6ebfdac03fcc61281a

Een paar jaar geleden speelden we op het 16e Dixieland Jazzfestival in Ludwigsburg. De organisator, Herr Gert Nagel, vertelde dat hij jarig was en dat hij als cadeau zo graag ‘Big Noise from Winnetka’ van de band wilde horen. Dit is een feature voor bas en drums, waarbij de bas diverse melodielijnen speelt en de drummer veel ritmische variaties speelt op drumstel en verder alles wat in de buurt is, inclusief de snaren van de bas.  En Carla en Cees speelden het en hoe! Voor een zaal met meer dan 600 mensen. 
Dit is inmiddels jaren geleden. Maar we hebben het weer in het repertoire opgenomen. Bij ‘Yes Jazz’ in Valkenswaard speelden de band het weer voor de eerste keer. En met succes! De zaal reageerde enthousiast, de band vond het weer geweldig om te spelen.
Want. Jazz is niet alleen een zaak van noten, akkoorden en ‘die doet dat in maat zus en zo’. Jazz is ook entertainment, energie en plezier. Farmhouserig, zou ik bijna willen zeggen!

Bob Haggart, de bassist en arrangeur van de Bob Cats van Bob Crosby, speelde in 1938 vaak in een nachtclub in New York. En elke keer als de portier van de club een taxi voor zijn klanten aanriep, floot hij een melodietje tussen zijn tanden. Schel, hard. De portier heette Mr. Winnetka, hij was een indiaan, een ‘native American’ moeten we eigenlijk zeggen. Maar elke taxichauffeur kende zijn deuntje en wist wat het betekende: handel... Na een poosje kon Haggart dat deuntje wel dromen. Het inspireerde hem tot een compositie die hem wereldberoemd zou maken, hij noemde het Big Noise from Winnetka. Samen met Ray Bauduc, de drummer van de Bob Cats, maakte hij er een bijzonder shownummer van.


cimg49eb23a409337f54b07ffb653bb0a5bc

Klein leed...

Oktober 2019, ergens in Noord-Duitsland, op weg naar Bad Zwischenahn, Park der Gärten. Gelukkig regent het niet. De auto zwiebert, lekke band. Ai!

cimg4dfd19a709baa389b0e8a0dbd194ed7e

Eerst alle instrumenten, versterkers, microfoonstandaarden en tassen van de drie bandleden eruit. En ja, ook de krik en de reserveband. Dan vuile handen maken. Tenslotte alles weer in de auto. Over een uur spelen!